NA EKO LIMACH FESTU PROPITKUJEMO, STVARAMO, ISTRAŽUJEMO, RECIKLIRAMO, KREATIVNO SE IZRAŽAVAMO I SVIJET OBLIKUJEMO!

Eko Limach Fest slavi i promiče ekologiju i dječju bezgraničnu kreativnost te potiče kritičko razmišljanje limacha budućnosti koji će se u sklopu radionice #TragVode udruge Portal Dobrote upoznati s gorućim problemom bacanja hrane i njegovih ozbiljnih posljedica na okoliš. Dok će zahvaljujući inovativnom SmArt Ideas Labu dobiti priliku biti dijelom jedinstvene eko zabavno-edukativne priče #ŠtorijaPodnoSlapa koja sadrži elemente starih legendi, ali i prave moderne „filmske priče“ o super junacima svijeta prirode.

Eko Limach Fest (ELF) je prvi pravi dječji eko festival na otvorenom namijenjen djeci od 3 do 12 godina i njihovim roditeljima, a održat će se u nedjelju, 7. srpnja 2019, od 10 do 19 sati u centru Primoštena. ELF je koncipiran kao cjelodnevno događanje za inspiraciju i edukaciju novih naraštaja kao nositelja održivog razvoja svoje zajednice. Istodobno ELF predstavlja i platformu za povezivanje individualaca, brendova i organizacija civilnih društava kao stvaratelja vrijednosti.

Vizija festivala je održiva zajednica koja brine za svoje članove i savjesno se odnosi prema svom ekosustavu. Limachi će zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u programu, učiti o održivom razvoju, važnosti očuvanja prirode i okoliša, zdravog života, kao i zdravih prehrambenih i sportskih navika. Ulaz na festival je slobodan jer edukacija 21. stoljeća ne smije biti privilegija, već mora biti svima dostupna. Tako će djeca imati priliku kroz vlastito iskustvo učiti o svijetu koji ih okružuje, bez bilo kakvih ograničenja i ˝stavljanja u kalupe˝ koji se, na žalost, često nameću tijekom njihovog školovanja. Na taj se način želi pridonijeti razvoju kreativnih limacha individualaca koji će savjesno i odgovorno oblikovati svijet budućnosti. Festival organizira agencija PaPRika, a čitav dan prepun besplatnih sadržaja omogućen je uz pomoć Općine Primošten i brojnih drugih pokrovitelja i prijatelja festivala.