Oralna higijena od malih nogu za zdravlje zuba cijelog života

Oralno zdravlje je sastavni dio općeg zdravlja i važan čimbenik ukupne kvalitete života. Zdrava usna šupljina preduvjet je za prirodan proces gutanja i kvalitetnu probavu hrane, ali i razvoj govora i zato stručnjaci iz tvrtke Curaprox ulažu veliki trud kako bi kroz edukaciju djece, ali ponajprije i roditelja, naglasili važnost oralne higijene od najmanje dobi.
Kako bi kvalitetno pripremili „teren“ za izlazak prvog zubića kreirali su CURAPROX biofunkcionalnu dudu – ortodontsku dudu varalicu koja  sa svojim jedinstvenim plosnatim vrhom za sisanje i bočnim krilcima podržava prirodan razvoj bebinih zubi, desni, nepca i čeljusti.

Jeste li znali da se čeljust razvija sukladno težini, a ne dobi?! Iz tog razloga veličina CURAPROX biofunkcionalne dude temelji se na težini djeteta pa su u ponudi veličine do 14 kg, tj. do uzrasta od 36 mjeseci, jer preporuka stomatologa jest da se dijete od dude varalice odvikne najkasnije do trećeg rođendana kako bi se omogućio zdrav razvoj čeljusti.

U razdoblju prvih šest mjeseci prije izbijanja prvog, a potom i u razdoblju nicanja svakog narednog mliječnog zubića djeci je potrebno olakšati bol koju osjećaju masažom desni. CURAPROX prsten za žvakanje koji je upotpunjen integriranom trening četkicom djeca doživljavaju kao uzbudljivu igračku kojom si nesvjesno pomažu, dok ih roditelji svjesno, poticanjem te igre, trebaju pripremati za razdoblje u kojem će ih uvesti u cjeloživotnu aktivnost pranja zubi.  

Eko Limach Fest od prvog izdanja naglašava važnost brige o našem okolišu, o biljnom i životinjskom svijetu koji nas okružuje, jer taj je odnos važna odrednica kvalitete života pojedinca od malih nogu.  
Da bi mogao brinuti o drugima ponajprije je važno znati brinuti o sebi. Iz tog razloga i u okviru ovog izdanja organizirat će se brojne edukacije i interaktivne radionice kojima je cilj osvijestiti i podučiti malu i „veliku djecu“ kako na najbolji način mogu brinuti jedni o drugima, o svijetu koji nas okružuje, ali i o samima sebi tijekom svih faza odrastanja.

Stručnjaci iz tvrtke Curaprox održat će interaktivnu radionicu oralne higijene na kojoj će klinci kroz igru i zabavu učiti o važnosti adekvatne njege zuba, njihovom pravilnom četkanju, anatomiji zubne šupljine, ali i o važnosti unosa zdravih nutrijenata neophodnih za dentalno zdravlje. Svima je jasno da je razvoj svijesti o oralnom zdravlju važan od najranije dobi, ali činjenica jest da se nerijetko i roditeljima teško snaći među velikim brojem informacija, a još se teže disciplinirano pridržavati savjeta i uputa. Zato će ova radionica biti posebno korisna  „velikoj djeci“ – roditeljima koji se na dnevnoj bazi moraju nositi s brojnim odgovornostima koje im je donijela ta najljepša i najteža uloga.

Curaprox radionica

Jeste li znali da gotovo 14% trogodišnjaka ima zubni karijes – male rupe – u svojim zubima?!
Cilj ove radionice koja je rezultat suradnje Curaproxa i Eko Limach Festa je potaknuti roditelje i djecu da ulože trud kako ne bi postali dio ove negativne statistike. 

Mliječni zubi potiču razvoj čeljusti i lica te govora i važni su čuvari mjesta za trajne zube. Ako zbog propadanja zubi i karijesa dođe do preranog gubitka mliječnih zubi, može doći do pomaka položaja trajnih zubi. Stoga je zubni karijes na mliječnom zubu loš znak za buduće zdravlje zubi djeteta i potrebno je aktivno preventivno djelovati kako do pojave karijesa ne bi došlo. Higijena mliječnih zubi podrazumijeva nježno čišćenje najmanje jednom dnevno navlaženom četkicom za zube CURAPROX baby.

Dječje zubne četkice CURAPROX CK 4260 i CURAPROX CS Smart sadrže gusta i mekana CUREN® vlakna koja mališanima osiguravaju bezbolno, a učinkovito četkanje. Ta je četkica namijenjena djeci do četiri godine, a dizajnom je prilagođena uzrastu koji u svemu traži zabavu i veselje. O najboljoj zubnoj pasti za dijete možete se konzultirati sa stomatologom kojeg je poželjno posjetiti već nakon prvog rođendana.  
Drugi pak rođendan neka bude trenutak u kojem ćete higijenu zubića vašeg djeteta intenzivirati te uvesti pranje dva puta dnevno po najmanje dvije minute.

Curaprox radionica

U novu fazu uči ćete kada djetetu, obično oko šeste godine, ispadne prvi klimavi mliječni zub. Tada će biti posebno važno pratiti što se događa u usnoj šupljini, tj. oslobađaju li mliječni zubi mjesto za trajne zube na pravilan način i u tom se periodu oko svake uočene nepravilnosti posebno važno na vrijeme konzultirati sa stomatologom.

O svemu navedenom detaljnije ćete moći porazgovarati i pitanja postaviti stručnjacima iz tvrtke Curaprox na interaktivnoj radionici oralne higijene na Eko Limach Festu.

O partneru:
CURAPROX – švicarski stručnjak za oralno zdravlje

Švicarska tvrtka CURADEN AG pionir je na području razvoja proizvoda za održavanje oralne higijene i individualne dentalne preventive. U suradnji sa švicarskim doktorima dentalne medicine i sveučilišnim stručnjacima stvoreno je pravo bogatstvo znanja o različitim tehnikama čišćenja zuba, dentalnoj higijeni i proizvodima koji su istovremeno prihvatljivi,  učinkoviti i atraumatski. Robna marka CURAPROX sadrži upravo takve proizvode koji su stvoreni samo s jednim ciljem: doživotno očuvati zdravlje zuba i desni.

CURAPROX CS 5460 ultra soft

Najpoznatiji proizvodi iz CURAPROX linije proizvoda su zubne četkice, od kojih je najbolja CURAPROX CS 5460 ”ultra soft”. Za razliku od običnih četkica koje imaju 500-800 vlakana, 5460 gustih i mekanih CUREN® vlakana na glavi četkice čiste sve vidljive površine zuba besprijekorno i bez traumatiziranja desni. Ipak, zubna četkica ne može očistiti sve površine, posebno one između zuba. Zato je tvrtka CURADEN AG stvorila liniju CURAPROX CPS međuzubnih četkica s kvalitetnom i tankom žičanom jezgrom te dugim, finim vlaknima za učinkovito i nježno čišćenje svih međuzubnih prostora.

CURAPROX – Za zdravlje zuba cijelog života!