Oblikuj svoj zdravi svijet

Oralna higijena važan je čimbenik općeg zdravlja koje je preduvjet kvalitetnog života

Zdravlje je najvažnije. To je jedna od rečenica, potpuno točnih, koju čujemo nebrojeno puta u životu.
Dok smo mali, slušamo ju iz usta odraslih koji se brinu o nama. Kad odrastemo sami ju izgovaramo onima za koje brinemo, ali i samima sebi.

Eko Limach Televizija upravo iz tog razloga prvih pet epizoda svog zabavno-edukativnog serijala posvećuje zdravlju od najmanje dobi. Krećemo s oralnim zdravljem, zato što ono i jest polazna točka općeg zdravlja svakog čovjeka.
Samo zdrava usna šupljina omogućuje prehranu, a posljedično i probavu, govor te socijalni kontakt bez ikakvih teškoća. A da bi mališani imali zdrav i lijep osmijeh, zubiće je potrebno čuvati i njegovati od malih nogu.

Curaprox edukacija


Ideju o snimanju jednog ovakvog, važnog serijala, pomogao nam je realizirati naš partner CURAPROX – švicarski stručnjak za oralno zdravlje.

Zanimljivo je da baš iz zemlje iz koje dolaze najfinije čokolade, dolazi i tvrtka koja se već desetljećima smatra pionirom na području razvoja proizvoda za održavanje oralne higijene i individualne dentalne preventive.
Možda baš zbog te poveznice CURAPROX stručnjaci na interaktivnim radionicama oralne higijene koje organiziraju, ali i u epizodama koje ćete gledati, djeci govore da čokoladu nije zabranjeno jesti (u zdravim količinama), ali im i dati savjet kako se pobrinuti za zdravlje zubića
nakon što su se njome oslastili. Zato ih djeca jako vole. A vole i njihove vesele, šarene četkice.

Curaprox edukacija


I mi odrasli ćemo pri izboru četkice primijetiti CURAPROX dizajn, ali osim što se izdvajaju dizajnom, primarna karakteristika ovih četkica kao i ostalih dentalnih proizvoda koje su razvililiječnici dentalne medicine i sveučilišni stručnjaci jest da su učinkoviti i atraumatski, a cilj im je doživotno očuvati zdravlje zuba i desni.

Curaprox edukacija


Kroz pet epizoda koje će se emitirati na RTL Kockici, djeca i roditelji će učiti o važnosti adekvatne njege zuba, njihovom pravilnom četkanju od najmanje dobi, ali i o važnosti unosa zdravih nutrijenata neophodnih za dentalno zdravlje.

Naš mali Maks i njegova mama Ines uz voditelja Miru i doktoricu stomatologije Kaju Gmaz, pomoći će i djeci i roditeljima da dobiju odgovore na puno pitanja.

Kako početi održavati higijenu zuba u male djece, kada ići prvi put kod stomatologa, do koje dobi pomagati djetetu u pranju zuba, tj. nadgledati dijete? Što se preporučuje jesti? Kako pravilno njegovati mliječne zube da bi stvorili kvalitetnu podlogu za trajne?

Odgovori na sva ta i još puno pitanja čekaju vas u Eko Limach TV serijalu epizoda.

CURAPROX roditeljima preporučuje korištenje CURAPROX Baby četkice za zube namijenjene djeci od 0 do 4 godine. Više o toj četkici doznajte ovdje.

CURAPROX Baby


Za školarce se preporučuje CS smart četkica koja je namijenjena za djecu od 5 godine nadalje. Tu četkicu mogu koristiti sve dobne skupine jer ima 7600 CUREN vlakana na svojoj glavi.
Više o toj četkici doznajte ovdje.

CS smart


Ipak, zubna četkica ne može očistiti sve površine, posebno ne one između zuba. Kako očistiti taj prostor? Naime, tvrtka CURADEN AG stvorila je liniju CURAPROX CPS međuzubnih četkica s kvalitetnom i tankom žičanom jezgrom te dugim, finim vlaknima za učinkovito i nježno čišćenje svih međuzubnih prostora. I naravno, i te nas četkice osvajaju i dizajnom i šarenilom.


Cilj je ovog serijala epizoda na Eko Limach TV odgovoriti na brojna pitanja te motivirati sve, i male i velike eko limache, da još veću pažnju posvete oralnom zdravlju. Jer želimo zajedno oblikovati zdraviji, a onda i sretniji svijet.