Smanji, ponovo upotrijebi, recikliraj, oblikuj svoj svijet. Kako? Uz Bosch lako!

Eko Limach Televizija za vas je osmislila  zabavno-edukativni serijal od pet epizoda koji u fokus stavlja kreativno recikliranje.
Kako prenamijeniti stare, odbačene stvari i od njih kreirati novi uporabni dječji namještaj za učenje, našim malim i velikim gledateljima pokazat će edukatorica Maša Novak iz Creative mess by Masha uz pomoć vrijednih asistenata Nine, Eve i Maksa.  Alate za rad Maši i njenom malom, ali spretnom društvu osigurala je tvrtka Bosch Hrvatska. 

Ovim serijalom epizoda želi se široj javnosti predstaviti  koncept 3R – reduce, reuse, recycle  ili prevedeno – smanjiti, ponovno upotrijebiti, reciklirati. Radi se o filozofiji pokreta koji potiče odgovorno ponašanje prema planetu Zemlji i educira o načinima kako pojedinac može doprinijeti smanjenju stvaranja otpada kroz poticanje stvaralaštva i kreativnosti. 

Uz pomoć Bosch alata Maša i društvo će pokazati kako uz malo volje, kreativnosti i truda stari namještaj i stvari koje su trebale završiti na otpadu mogu zasijati u novom ruhu. Jer otpad nije smeće! Na tu činjenicu ovim serijalom epizoda želimo podsjetiti naše male i velike gledatelje. 

Eko Limach TV

Zašto je baš Bosch Hrvatska partner ove važne priče o 3R living trendu (reduce, reuse, recycle)? 

Eko Limach platforma svoje ciljeve promovira i provodi u suradnji s partnerima koji imaju viziju (boljeg) svijeta kompatibilnu našoj. I što je najvažnije, svoje aktivnosti dosljedno provode i ulažu napore kako bi ovaj naš komadić planete sačuvali za one koji dolaze iza nas. Bosch Hrvatska je upravo takav partner. 

Tvrtka je dio Grupe Bosch, vodećeg svjetskog dobavljača tehnologija i usluga. Od osnutka u Zagrebu 1993., neprestano povećava prodaju u Hrvatskoj, pružajući proizvode i usluge osmišljene da unaprijede kvalitetu života nudeći uvijek iznova inovativna i korisna rješenja.

Bosch će unatoč izazovu trenutne situacije, i u 2020. godini uspjeti ostvariti svoje ciljeve globalne klimatske akcije te će unutar svih svojih 400 lokacija diljem svijeta postići klimatsku neutralnost.

CO2 neutralno

Kako bi postigli taj clj definirali su 4 razine za postizanje neutralnosti:

  1. Energetska efikasnost – povećanje energetske učinkovitosti optimizacijom potrošnje energije
  2. Nova “čista” energija – korištenjem obnovljivih izvora, biomasa, geotermalne energije te novih pristupa, poput dobivanja topline i električne energije iz vodika, koji su također dio opskrbe energijom
  3. Zelena električna energija – zelena energija iz novih ili postojećih postrojenja
  4. Neutralizacija emisije CO2 – emisija CO2 nastoji se svesti na minimum, a tamo gdje neće biti moguće izbjeći emisiju, Bosch će “kompenzirati” emisiju kroz podršku projektima koji promoviraju ekološki razvoj, poput podrške projektima kao što su “Kronike globalnog zatopljenja”, “Blago Jadranskog mora” te naš “Eko Limach Fest”, tj. sve aktivnosti naše platforme. 
Blago Jadranskog mora

Dodatno – kako bi proširio klimatske aktivnosti Bosch nastoji smanjiti i indirektnu emisiju – kupnju dobara i usluga, poslovna putovanja, transport te iskoristivost svojih proizvoda – sve u cilju smanjenja indirektnog utjecaja za 15% do 2030.

Zadovoljni smo što je Bosch Hrvatska partner koji je prepoznao i podržao aktivnosti Eko Limach platforme, a ujedno i ponosni što za partnera imamo tvrtku koja promišlja o tragu koji ostavlja ne samo u okolišu ili prirodi, nego i u društvu.