bio&bio partner gastro serijala Eko Limach Televizije

Gastro serijal Eko Limach Televizije osmišljen je kako bi male i velike eko limache motivirao na promišljanje o namirnicama i planiranju prehrane, ali i u fokus stavio problem organskog, ali i ostalih vrsta otpada, tj. neadekvatnog zbrinjavanja.

bio&bio kompostabilna ambalaža


Kao idealan partner takvog serijala nametnuo se domaći lanac trgovina 100% ekološkom hranom, bio&bio, koji nas je krajem prošle godine oduševio sa sjajnim novitetom – uvođenjem kompostabilne ambalaže u koju je preodjenuo sve proizvode svoje kućne robne marke.
Ovo je pionirski projekt ulaganja poslovnog subjekta u ovakvu održivost proizvoda, a i sama kompostabilna folija je inovacija koju koristi tek nekoliko europskih proizvođača hrane.

bio&bio kompostabilna ambalaža

O samom projektu direktorica tvrtke Biovega i vlasnica bio&bio trgovina, Jadranka Boban Pejić, izjavila je:
„Više od godinu dana smo pripremali projekt zamjene pakiranja proizvoda u bio&bio robnoj marki u kompostabilnu foliju s isto tako kompostabilnom naljepnicom. Tako smo tijekom 2020. godine sve proizvode naše kućne marke, njih ukupno 111, prebacili iz plastične u kompostabilnu ambalažu što je jedinstveno na našem tržištu.“

bio&bio kompostabilna ambalaža


Na pitanje što je to kompostabilna ambalaža, odgovorila je: „Kompostabilna ambalaža načinjena je od celuloznih vlakana te se u potpunosti razgrađuje i postaje dijelom okoliša, kao prirodni otpad. Prikladna je za organsku reciklažu te zadovoljava stroge kriterije europske norme EN 13432 o industrijskoj kompostabilnosti. Kako bi kupcima olakšali odlaganje i naljepnica na pakiranju je kompostabilna, tako da se cjelokupna ambalaža može odložiti u bio otpad. Proizvode ćete prepoznati po certifikatu kompostabilne ambalaže na naljepnici, ali i po šuškavoj teksturi.“

bio&bio kompostabilna ambalaža


Što se tiče cijena istaknula je da je cijena te ambalaže znatno veća od cijene plastične ambalaže i to je bio izazov s kojim su se susreli i odlučili da unatoč tomu neće mijenjati cijene pa su se tako svjesno odrekli dijela marže i profita.
„Jako smo sretni i zahvalni da su to kupci, koji su sve svjesniji štetnog utjecaja plastike u okolišu, prepoznali i da tako zajedno smanjujemo njenu količinu. Uz to, vrlo blisko surađujemo i s partnerima koji ulažu u ambalažu od recikliranih i biljnih materijala i tu je također sve više inovacija. Želimo i dalje nastaviti pronalaziti načine za smanjenje plastike, ovo je tek početak!“, zadovoljno je naglasila gospođa Boban Pejić, a mi se nadamo da će i brojni drugi brendovi u ovom hvalevrijednom projektu, kakve trebamo „za bolji svijet“, prepoznati uzor kojeg vrijedi slijediti.