#ZOO

Zoološki vrt grada Zagreba organizirao je nekoliko različitih aktivnosti edukativnog karaktera. Posjetitelji su mogli sudjelovati u igri "Najbrži reciklator", radionici izrade hranilica za ptice i edukativnom kutku "Čudesni životinjski svijet".

Kroz „Čudesni životinjski svijet“ edukatori su upoznali sudionike s raznim preparatima životinja poput jaja emua, perja orla štekavca ili bjeloglavog supa, svlaka zmije te različitih rogova i preparata kukaca.

Svi zainteresirani mogli su i dodirnuti ove preparate, a edukatori su im ispričali nešto više o čudesnim karakteristikama ovih životinja.

Cilj ovog kutka bio je upoznati posjetitelje s raznolikošću životinjskog svijeta kako bi ih potaknuli na očuvanje životinjskih vrsta.

U igri “Najbrži reciklator” svi zainteresirani su mogli pokazati svoje znanje u razvrstavanju otpada u odgovarajuće spremnike. Naravno, najbrži „reciklatori“ osvojili su nagradu te su postali zlatni, srebrni i brončani posvojitelji životinja.

Cilj igre je kroz zabavu educirati najmlađe posjetitelje o važnosti recikliranja i ponovne upotrebe starih predmeta.

Na radionici izrade hranilica za ptice djeca su mogla naučiti kako od starih iskorištenih predmeta poput plastičnih boca, kutija od jaja ili starih rola wc papira napraviti funkcionalnu hranilicu za ptice.

Cilj radionice bio je uputiti posjetitelje kako zimi pomoći pticama koje teško dolaze do hrane te kako ponovo iskoristiti predmete koje bi inače bacili.

Sve aktivnosti imale su edukativan karakter te su kroz zabavu, interakciju ili kreativan rad potakle posjetitelje na očuvanje životinjskih vrsta, ali i cjelokupne prirode.

Reakcije posjetitelja bile su vrlo pozitivne te su sve dobne skupine pronašle aktivnost za sebe!

Podijeli sa prijateljima